Een serie van drie avonden over de encycliek van Paus Franciscus over het omgaan met de aarde, milieu, klimaat, schepping.

In de encycliek 'Laudato Si' roept paus Franciscus 'alle mensen van goede wil' op om met respect en eerbied om te gaan met de aarde en de armen. De ommekeer waartoe de paus oproept is ingrijpend: economie, politiek, maatschappij, ja ook de kerk, moeten gericht zijn op het behoud van de schepping, op het verbeteren van de levensomstandigheden van de zwaksten en op het welzijn van de generaties die na ons komen.

'Laudato Si' zijn de eerste woorden van het Zonnelied van Franciscus van Assisi, ongetwijfeld één van de inspiratoren van de schrijver. In het boek laat de Paus de samenhang zien tussen mens en aarde, tussen duurzaamheid en gerechtigheid, tussen ecologie en spiritualiteit van uit het geloof dat God de Schepper is van de aarde. Op de eerste avond bespreken we de schrijver van het boek, wat een encycliek is, en hoe het boek is samengesteld. De tweede avond bespreken we de toestand van de aarde in relatie met teksten uit de bijbel – zoals de schrijver van het boek dat ook doet.  De derde avond lezen we opnieuw een aantal teksten uit de encycliek die betrekking hebben op onze levensstijl... en komen we dus uit bij het doel waarmee dit boek is geschreven.


Begeleider: Pastor Nellie Hamersma-Sluis (Liudgerparochie, Noord-Groningen)
Data:     
dinsdag 14 februari 2017
dinsdag 28 februari 2017
dinsdag 7 maart 2017

Tijd
:         19.30-21.30 uur
Plaats:    Willibrorduskerk te Sappemeer, Noorderstraat 154
Opgave:  Via contactpersoon: Els van der Tuin-Huurdeman
               0598 324828 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.