De kindheidsverhalen in het Evangelie van Lucas als spiegel van de ziel

Van alle vier de evangelisten vertelt Lucas het meest uitvoerig over het begin van het leven van Jezus. Dit jaar staan we op weg naar Kerst stil bij de annunciatie, visitatie, de heilige nacht, naamgeving en de twaalfjarige Jezus in de tempel. Met behulp van bijbeluitleg van Eugen Drewermann zal duidelijk worden dat deze verhalen veel meer zijn dan een biografie. Ze vertellen niet hoe het ooit was, maar hoe het kan zijn voor ieder mensenkind. De dag is bedoeld voor iedereen die bewust op weg wil naar Kerst en voor zichzelf behoefte heeft om daar op een bezinnende manier bij stil te staan.

Drs. Bert L. van der Woude is predikant van de Protestantse Gemeente Winschoten. Hij studeerde af op het werk van Eugen Drewermann en schreef diverse boekjes "Bijbelse verhalen als spiegel van de ziel" waarin hij het werk van Drewermann toegankelijk maakte voor gebruik in gespreksgroepen. Hij is voorzitter van de Studiekring Drewermann Nederland. Verder schrijft hij over Luther, beeldende kunst en de betekenis van wijn in de bijbel. Hij is vinoloog van de Wijnacademie.

Programma
Vanaf 9.30 uur : ontvangst, inschrijving, koffie/thee
10.00 uur : opening, lied
10.10 uur : inleiding op het thema
11.00 uur : < koffiepauze
11.15 uur : uitleg van de verhalen, deel 1
12.15 uur : < lunch
13.15 uur : uitleg van de verhalen, deel 2
14.45 uur : < theepauze
15.00 uur : korte afsluitende viering

Inleider: drs. Bert L. van der Woude, predikant van de Protestante Gemeente in Winschoten.
Plaats: Emmaüskerk, Ra 4 in Groningen (Lewenborg)
Datum: zaterdag 25 november 2017

Aanmelding voor de bezinningsdag:
Via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06 17 89 66 73 (dhr. H. Mars)
Bij opgave graag vermelden: naam, adres, telefoon, email
Kosten inschrijving: € 10,- te betalen bij binnenkomst.